Auto import - Stappenplan

Wilt u een auto importen?

Een auto importeren heeft een aantal voordelen en kan u bovendien een interessante besparing opleveren.
Bij het invoeren van een occasion naar Nederland komt echter wel het één en ander kijken. Wat komt er allemaal kijken bij de import?
Om u inzicht te geven in alle zaken die van belang kunnen zijn bij de import van een auto hebben wij het volledige import proces opgedeeld in de belangrijkste stappen, van de aanschaf van de auto tot het wegrijden in uw import auto op Nederlands kenteken.

1. AANKOOP

De import van een auto begint uiteraard bij de aanschaf van de in te voeren auto zelf. Het verdient de aanbeveling hierin zorgvuldig te werk te gaan om een eventuele miskoop te voorkomen. Kies daarom voor de ervaring en deskundigheid van Bjorn Erkens automobielen. Ook als u de auto wilt financieren kunnen we dit voor begeleiden.

2. TRANSPORT

Nadat we uw auto hebben gekocht in het buitenland dient deze naar Nederland te worden vervoerd. Voor het transport maken wij gebruik van onze contacten met transporteurs die de auto verzekerd transporteren.

3. RDW KEURING

Wanneer de in te voeren auto in Nederland is aangekomen zal deze door de RDW moeten worden geregistreerd en worden gekeurd. De registratie en keuring voeren wij zelf uit.

4. BPM AANGIFTE

Na de RDW keuring en registratie zal er voor de te importeren auto BPM aangifte en afdracht moeten worden gedaan. Deze BPM aangifte dienen wij deskundig in bij de Belastingdienst en handelen deze volledig af.

5. EXTRA'S

Als alle voornoemde stappen zijn doorlopen duurt het doorgaans 5-9 werkdagen voordat de RDW een kenteken afgeeft. In deze periode kunnen extra's zoals een poetsbeurt, de inbouw van een alarm of accessoires het beste plaatsvinden.

6. RIJKLAAR

Zodra er een kenteken is afgegeven door de RDW worden door ons de kentekenplaten aangemaakt en gemonteerd. Hierna wordt de tenaamstelling op uw naam gedaan. Uw importauto is nu rijklaar!


Heeft u weinig tijd of bent u toch nog huiverig de import van een auto zelf te organiseren dan kunt u de aankoop en import van uw volgende auto geheel uit handen geven. Een auto kopen en invoeren naar Nederland is een bewerkelijk proces waar veel zaken mis kunnen gaan. Wij hebben in de afgelopen 22 jaar veel auto’s geïmporteerd en kennen daardoor het proces in al haar facetten en weten waar de valkuilen en (on)mogelijkheden liggen.